Boussoufa: "Assist was mooier dan doelpunt"

Steurbaut Kersten
| 50 reacties
Boussoufa: "Assist was mooier dan doelpunt"
Foto: © SC

Mbark Boussoufa besliste in de slotfase definitief de wedstrijd. De kleine Marokkaan groeit stilaan terug naar zijn beste vorm, maar waarschuwt voor overdreven optimisme na de Europese kwalificatie en de herovering van de eerste plaats.

Vorige week tegen Lokeren maakte Boussoufa zijn comeback na anderhalve maand blessureleed aan de enkel. Een week later is hij al terug beslissend. “Ik voelde me tegen Hajduk Split al beter”, aldus Boussoufa. “Ik groei terug naar mijn beste vorm en kan terug lekker meevoetballen en acties maken.”

In Brugge zorgde de 25-jarige Marokkaan voor een assist en een doelpunt. “Mijn assist voor de openingsgoal was veel mooier. Dat hebben we met heel de ploeg mooi uitgespeeld. Het stond bovendien nog 0-0.”

Anderlecht was in Brugge duidelijk de betere ploeg. “De eerste helft was goed tot aan de zestien, maar dan verloren we de bal. In de tweede helft hebben we het goed uitgespeeld. Chapeau ook voor jongens als Marecek en Kljestan. Zij hebben een dijk van een wedstrijd gespeeld. Lukas moest in extremis de zieke Polak vervangen. Knap als je dan zo’n wedstrijd kan spelen.”

In het klassement springt Anderlecht terug over Racing Genk naar de leiding en zet het Standard en Club Brugge op respectievelijk 11 en 14 punten. Boussoufa wil geen hoera-stemming. “Vorige week was het allemaal nog slecht. Laat ons nu alsjeblieft de voetjes op de grond houden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties