Internazionale zet Benitez op straat

Manuel Gonzalez
| 50 reacties
Internazionale zet Benitez op straat
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het avontuur van Rafa Benitez als trainer van Internazionale is ten einde. De Italiaanse club ontsloeg de Spanjaard vanmiddag.

Benitez kwam in juni pas over van Liverpool. Hij had de zware taak om José Mourinho te vervangen, die met Inter de titel, de beker en de Champions League had gewonnen. Afgelopen zaterdag werd Benitez met zijn team wel nog wereldkampioen door in de finale het Congolese TP Mazembe met 3-0 te verslaan.

Maar dat was slechts een pleister op de wonde, want Inter staat in de Italiaanse Serie A pas op de zevende plaats. Voorzitter Moratti had in de pers al openlijk zijn beklag gemaakt over het werk van Benitez. Die antwoordde dat de voorzitter hem moest steunen en nieuwe spelers aantrekken in de winter.

Zover is het dus niet gekomen. Inter zal zich zeker wel versterken maar het zal zonder Rafa Benitez zijn. Moratti wou in eerste instantie Luciano Spalletti binnen halen als vervanger, maar die kan niet onder zijn contract uit bij Zenit St. Petersburg. De Braziliaan Leonardo is nu de grote favoriet om de touwtjes in handen te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties