Nieuw Belgisch supertalent bij Anderlecht

Fabian Morren
| 134 reacties
Nieuw Belgisch supertalent bij Anderlecht
Foto: © SC

Nathan Kabasele heeft nog maar enkele minuten gespeeld in de hoofdmacht van Anderlecht, maar toch staat de 16- jarige spits al in de belangstelling van tal van Europese topclubs.

Kabasele speelde dit seizoen enkele minuten mee. Tegen Sint-Truiden mocht hij Romelu Lukaku komen vervangen. Aan interesse is er alvast geen gebrek voor de aanvaller. Lille, Monaco, Chelsea, PSV, Tottenham, Manchester United en Barcelona volgen het toptalent van Anderlecht.

Is de nieuwe Romelu Lukaku geboren? De kans lijkt groot dat Kabasele in de tweede seizoenshelft meer zal worden ingezet door Ariël Jacobs. Momenteel heeft de jonge Belg slechts een semi-profcontract tot midden 2013 bij paars-wit.

Kabasele wordt nu al vergeleken met Romelu Lukaku, die wel over meer kracht beschikt. Kabasele heeft dan weer meer technische kwaliteiten dan de 17-jarige Rode Duivel. Kabasele scoorde dit seizoen bij het B-elftal van Anderlecht al vijftien keer in twaalf wedstrijden.

Net als voor Lukaku lijkt dus ook voor Kabasele een grote toekomst weggelegd. Anderlecht en de Rode Duivels kijken nu al reikhalzend uit naar het talent. Bij de landskampioen kan hij op termijn de opvolger worden van Lukaku, naar wie het buitenland steeds meer lonkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties