Timmermans boos over zwakte bondsreglement

Mathias Dumarey
| 41 reacties
Timmermans boos over zwakte bondsreglement
Foto: © SC

Johan Timmermans (foto), de preses van KV Mechelen, is boos. Tot zijn grote ontzetting zag hij dat de match tussen Standard en KV Mechelen alsnog herspeeld moet worden.

Het Sportcomité van de Belgische voetbalbond besliste om alle wedstrijden die vorige week door het winterweer werden afgelast, te herspelen. Dat zint KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans niet. Zijn club moest naar Standard maar daar besliste de burgemeester dat de match niet kon doorgaan omdat de wegen naar het stadion onveilig waren.

Het Sportcomité had wel al een vermoeden dat de club en de burgemeester aan het samenspannen waren, maar kon het niet bewijzen en dus geen forfaitnederlaag uitspreken. Hetzelfde geldt trouwens voor de wedstrijd tussen Sint-Truiden en Cercle Brugge.

"Met zo'n voorval zet je de deur wagenwijd open voor misbruiken. Het volstaat dus blijkbaar om even te bellen naar een bevriende burgemeester als men een wedstrijd niet wil spelen. Wij zullen dat voortaan ook doen", aldus een ziedende Timmermans in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties