Van Meir: "Ik kende de spelers veel te goed"

Fabian Morren
| 6 reacties
Van Meir: "Ik kende de spelers veel te goed"
Foto: © SC

Eric Van Meir werd in moeilijke omstandigheden hoofdtrainer van Lierse. Een succes werd het niet en intussen werd de voormalige Rode Duivel vervangen door Trond Sollied.

"Toen ze mij op 1 januari vertelden: 'Sollied wil jou voorlopig niet in de technische staf', dan is dat niet plezant, hé. Ik was ontgoocheld en zelfs een beetje kwaad op Herman (technisch directeur Helleputte, red.) en Maged (clubbaas Samy, red.)", geeft Van Meir toe in HLN.

Van Meir kreeg ook geen plaats in de technische staf van Sollied. "Ik snap dat hij met een totaal nieuwe lei wil beginnen. Om de ene dag de ploeg op te stellen en de volgende dag opnieuw de kegels te zetten, dat zou voor iedereen wat raar zijn geweest. Na de zege tegen Westerlo kwam Sollied mij feliciteren, maar daarna heb ik hem niet meer gehoord of gezien."

Van Meir is niet helemaal ontevreden over zijn korte periode als hoofdtrainer. "Ik heb het niet slecht gedaan: 12 punten in 14 wedstrijden - ik heb er het maximum uitgehaald", stelt hij. "Ik ben vooral blij met die laatste zege tegen Westerlo. Ik beschouw dat als een cadeau voor mijn opvolger: 'Hierzie, de aansluiting met de ploegen die voor ons staan."

"In de afgelopen drie maanden leerde ik meer dan in mijn zeven jaar als hulptrainer", vervolgt Van Meir. "Soms denk ik bij mezelf: misschien kende ik deze spelers veel te goed. Het ontgoochelde mij om Cavens week na week op de bank te zetten. Als assistent had ik een goede band met Jürgen. En dan moet je plots van de ene dag op de andere roepen op training: 'Godverdomme, hoe is 't mogelijk?'"

"Vroeger, als Cavens mij kwam vragen waarom Aimé of Herman hem niet opstelde, kon ik altijd zeggen: 'Tja, de trainer beslist, hé.' Nu moest ik zélf die beslissingen nemen... dat zijn dingen die niet makkelijk waren voor mij. Ik heb de voorbije drie maanden nooit gewerkt in een sfeer van 'baas-onderdanen. Misschien was ik te verknocht aan de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties