Jonckheere: "Moesten dringend sportieve structuur uitbouwen"

Steurbaut Kersten
| 18 reacties
Jonckheere: "Moesten dringend sportieve structuur uitbouwen"
Foto: © SC

Club Brugge-voorzitter Pol Jonckheere gaf maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie tekst en uitleg bij het ontslag van sportmanager Luc Devroe. “Het sportieve beleid van Club draait niet meer rond één persoon;”

Devroe moest bij Club Brugge teveel alleen doen. “Tegenwoordig is dat beleid een samenwerking van verschillende personen, één man kan dat niet meer alleen runnen”, zegt Jonckheere aan de VRT. “We moesten dringend onze sportieve structuur uitbouwen.”

“Als je je structuur verandert, is het goed om met nieuwe mensen te beginnen. Devroe heeft grote verdiensten voor Club, we hebben in de beste verstandhouding afscheid genomen. We zijn hem dankbaar voor wat hij deed.” Als afscheidscadeau gaf Devroe nog de handtekening van Thomas Meunier aan Club Brugge.

De voormalige sportmanager van Roeselare wordt opgevolgd door het duo Henk Mariman, voormalig hoofd van de jeugdopleiding,en Sven Vermant. Daarnaast haalde Jonckheere algemeen manager Vincent Mannaert weg bij Zulte Waregem.

“Hij is er in geslaagd om het budget van Zulte-Waregem in vier jaar tijd te verdubbelen. Vincent is duidelijk een man met veel capaciteiten”, is de blauw-zwarte voorzitter vol lof.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties