Soetaers: “Vertrek Mununga goed opgevangen”

Maarten Van Bever
| 9 reacties
Soetaers: “Vertrek Mununga goed opgevangen”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen staat vanavond met het inhaalduel op Eupen voor zijn eerste match van de terugronde. Tom Soetaers maakt na maanden blessureleed opnieuw zijn rentree in de selectie en blikt vooruit op de terugronde.

Tom Soetaers kampte sinds eind september met een blessure aan de buikspieren. De linkervleugelspeler van KV Mechelen traint sinds enkele weken terug mee met de groep en zit vanavond voor het eerst terug in de selectie voor de match op Eupen. Voetbalkrant.com belde hem op voor een korte reactie.

Hoe staat het momenteel met je fysieke paraatheid?

Ik voel me vrij goed nu. Sinds nieuwjaar heb ik alles kunnen meetrainen. Ik heb fysiek nog wel eens wat last, maar ik voel dat ik op de goede weg ben. Ik ben vooral heel blij dat ik terug kan voetballen.

Hoe schat je je speelkansen in voor de terugronde?

Ik besef dat ik momenteel nog niet klaar ben om de 90 minuten vol te maken en dat het nog een tijdje zal duren eer ik naar mijn beste vorm toegroei. Ik wil gewoon mijn best doen voor KV Mechelen zoals ik dit ook aan het begin van het seizoen deed. Of er door de snelle opéénvolging van matchen een rotatiesysteem van kracht zal zijn, weet ik niet. Ik heb onlangs wel een goed gesprek gehad met de trainer en die heeft me zijn vertrouwen bevestigd en me verzekerd dat ik de nodige speelminuten zal krijgen.

Blijft play-off 1 het doel van KV Mechelen?

Ja, dat denk ik wel, we zitten natuurlijk niet in de meest gunstige situatie door de vele matchen die we moeten inhalen. We kunnen ons dus niet teveel misstappen permitteren, maar ondanks die vele uitgestelde matchen staan we al bij al nog steeds heel kort bij die top zes, dus het blijft zeker mogelijk.

Denk je dat KV Mechelen het vertrek van Mununga goed heeft opgevangen? Wat verwacht je van de twee nieuwkomers, Jérémy Huyghebaert en Mohamed Koné?

We hebben Mununga niet echt gemist op trainingsstage. De groep heeft zijn vertrek erg goed opgevangen. Mununga was natuurlijk iemand die goed een bal kon bijhouden, daar moeten we als groep nu een oplossing voor zien te vinden, maar ik denk dat we genoeg kwaliteiten hebben om daar uit te komen. Daarnaast was hij ook iemand die heel dominant aanwezig was op en naast het veld. De nieuwe jongens zijn subtieler, twee rustige jongens, van wie ik beide een goede indruk heb overgehouden op stage. Zeker Huyghebaert maakte een sterke indruk. Hij lag meteen goed in de groep, echt iemand die past binnen het profiel van KV Mechelen. Koné heb ik tot dusver niet zoveel aan het werk gezien, dus daar kan ik nog niet zoveel over zeggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties