Colin Hendry vocht tegen drank en gokverslaving

Colin Hendry vocht tegen drank en gokverslaving
Foto: © SC

Kent u Colin Hendry nog? Deze Schotse international is vooral bekend van zijn periode in de Premier League bij Blackburn Rovers tussen 1991 en 1998.

Naderhand speelde hij ook nog voor Glasgow Rangers, Coventry City en Bolton. In 2003 beëindigde hij zijn carrière bij Blackpool. Die club had hij ook één seizoen als trainer onder zijn hoede. Naderhand trok hij naar het Schotse FC Clyde waar hij in het seizoen 2007-2008 actief was als oefenmeester.

In juni 2010 werd de 45-jarige ex-voetballer failliet verklaard. In 2009 stierf zijn vrouw na een misluke liposuctie uitgevoerd in 2002. Het koppel had vier kinderen.

"Het was hard om haar te verliezen, zij was een opgewekt persoon, een leuke en mooie vrouw en een goede moeder", spreekt Hendry. "Alcohol leek de enige uitweg voor mij na haar dood."

"Ik kon niks doen, het enige dat ik probeerde was de kinderen toch te doen lachen, maar ik zat zelf zeer diep. Ik speelde op gokkasten, niet zoveel als in de roddelbladen stond, maar het had niet mogen gebeuren. Het drinken was ook niet goed."

"Ondertussen probeer ik mijn leven terug op te pakken. Ik gok en drink niet meer en probeer er het beste van te maken, samen met de vier kinderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties