Marc Brys: “Tevreden met vier op zes op verplaatsing”

Maarten Van Bever
| 22 reacties
Marc Brys: “Tevreden met vier op zes op verplaatsing”
Foto: © SC

KV Mechelen kwam op het veld van Charleroi niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Toch toonde trainer Marc Brys zich achteraf niet geheel ontevreden met het behaalde resultaat. “Dit nieuwe Charleroi was een stap in het onbekende voor ons,” aldus de KVM-coach

“We hebben twee matchen op verplaatsing gespeeld en daarbij geen tegendoelpunt geslikt, dat is dus zeker niet slecht. Charleroi speelde wel een stuk beter als Eupen. In de eerste helft vond ik ons degelijk spelen en hadden we de beste kansen via Destorme. In de tweede helft zette Charleroi veel meer druk en hebben we het moeilijk gehad.”

“We zijn uiteindelijk niet in de knoei gekomen. De aansluiting naar voor lukte niet echt, daar ga ik mee akkoord. Het publiek scandeerde op het einde de naam van Dunkovic en ergens kan ik hen wel begrijpen, maar Charleroi had net Vuorinen ingebracht, een reus van twee meter, dus op dat moment hadden we vooral nood aan lengte op het terrein.”

“Al bij al hebben we weinig kansen gehad tegen een duidelijk talentrijker Charleroi dan voor de winterstop. Charleroi heeft een nieuwe start genomen en was er natuurlijk op gebrand om meteen punten te pakken. Voor ons was het een stap in het onbekende, aangezien we ons moeilijk op de wedstrijd konden voorbereiden. Je hebt die nieuwe spelers nog niet eerder aan het werk gezien, dus blijf je in het ongewisse over hun kwaliteiten en zwakheden. Dat is vervelend natuurlijk.”

“We mogen ook niet de pretentie hebben om te denken dat we iedereen buitenshuis gaan wegspelen. Vier op zes op verplaatsing is zeker niet slecht. We hebben nu een zware week voor de boeg, maar dat wisten we op voorhand.” 

Operatie voor Benteke

Benteke moet inderdaad geopereerd worden, maandag of dinsdag, zo snel mogelijk. Misschien dat er door het wegvallen van Benteke nog een extra aanvallende kracht bijkomt. Ik vond dat Diabang het vanavond en tegen Eupen niet slecht heeft gedaan, maar we moeten ook balvaster worden in de tweede linie.”

Koné is volgende week speelgerechtigd, maar aangezien hij al lang geen wedstrijden meer gespeeld heeft, staat hij conditioneel wat achter. Hij zal de komende weken nog wat moeten bijbenen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties