Seedorf: "Een hechte vriendschap met Onyewu"

Fabian Morren
| 10 reacties
Seedorf: "Een hechte vriendschap met Onyewu"
Foto: © SC

Oguchi Onewu slaagde er niet in om bij AC Milan door te breken en verhuisde dan maar naar FC Twente. De Amerikaanse verdediger liet wel een goeie indruk na op zijn ex-ploeggenoot Clarence Seedorf.

"Vanaf het moment dat Oguchi binnenkwam bij Milan, klikte het tussen ons. Daar is een hechte vriendschap uit voortgekomen", zo vertelt Seedorf. "Toen hij me vroeg of FC Twente een goede stap voor hem zou zijn, heb ik hem verteld dat ik alleen maar positieve dingen kon opnoemen."

"Oguchi is een echte mandekker", vervolgt de Nederlandse middenvelder. "Hij is snel, moeilijk te passeren, kopsterk en fysiek heel krachtring. En hij heeft die typerende Amerikaanse sportmentaliteit: hij eist het uiterste van zichzelf. Het viel me altijd op hoe hoog zijn pijngrens ligt. Oguchi doet alles om beschikbaar te zijn voor zijn ploeg en als hij daarvoor dwars door die pijngrens heen moet, dan doet hij dat."

Dat de ex-verdediger van Standard bij Milan mislukte, lag aan verscheidene factoren. "Bij Milan heeft hij pech gehad met zijn zware blessures en de concurrentie is natuurlijk groot bij ons. Maar ik denk dat Twente veel plezier aan hem gaat beleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties