"Als het moet, laat ik de competitie 2 jaar stilleggen"

Fabian Morren
| 27 reacties
"Als het moet, laat ik de competitie 2 jaar stilleggen"
Foto: © SC

Het Beroepscomité oordeelde dat Charleroi - Cercle Brugge omgezet wordt in 0-5. Bij Charleroi is men woedend. Voorzitter Abbas Bayat dreigt met een rechtszaak.

Volgens het Beroepscomité heeft Charleroi op 4 december er niet alles aan gedaan om het veld sneeuwvrij te maken. Daarom krijgen Carolo's een forfaitnederlaag aangesmeerd.

"Ik aanvaard dit niet", reageert voorzitter Abbas Bayat in HNB. "Ik zal nu beraadslagen met onze beste advocaten over welke stappen we kunnen ondernemen."

Bayat stapt wellicht naar de rechter. "Misschien naar de burgerrechtbank, of eerder nog naar het TAS (Sporttribunaal, red.). Ik ben alleszins bereid om all the way te gaan. De bond heeft ongelijk als ze zeggen dat we er niet alles aan gedaan hebben", aldus de Iraniër.

"Trouwens, bij ons besliste de scheidsrechter dat er niet kon gespeeld worden maar in Luik (voor de bekermatch Standard-KV Mechelen, red.) liet de burgemeester een match uitstellen. Dat dat kan, moet u mij eens uitleggen. Dit is onrechtvaardig. We verliezen een thuismatch die we konden winnen. En die drie punten zijn belangrijk voor ons."

"Als het moet laat ik de competitie twee jaar stilleggen. Daar trek ik me niets van aan want het is oneerlijk wat Charleroi weer overkomt. Ik ga niet beweren dat de voetbalbond tegen ons is, maar echt graag zien ze Charleroi toch niet komen", zegt Bayat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties