"Kabananga is geen echte killer"

Fabian Morren
| 13 reacties
"Kabananga is geen echte killer"
Foto: © SC

Junior Kabananga moet het scoringsprobleem bij Germinal Beerschot oplossen. De Ratten maakten in 21 competitieduels amper 12 veldgoals.

"Ik zag Kabananga vooral bezig met onze U21", vertelt Jean Kindermans, technisch directeur van de jeugdopleiding van Anderlecht, "op een niveau dat niet past bij zijn morfologie, ontwikkeling en ervaring. De komende maanden zullen uitwijzen of hij tussen profspelers hetzelfde kan brengen. Ik heb daar bepaalde vragen bij.."

"Kabananga is heel goed met de rug naar doel en sterk in de balbescherming", analyseert Kindermans in Sport/Voetbalmagazine. "Hij kan als aanspeelpunt fungeren, rust brengen en beschikt over een meer dan degelijke snelheid. Zijn schot met zijn linkervoet is fantastisch. Aan zijn rechtervoet is er nog wat werk en ook het koppen kan voor iemand met zijn gestalte ( 1,90 meter, nvdr ) beter."

"Ook vind ik het niet echt een killer, hij heeft nog iets te veel kansen nodig. Als je mogelijkheden creëert, ben je goed. Maak je ze ook af, dan ben je heel goed. Die stap moet hij nu zetten. Junior zal ook uit zijn hok moeten komen. Hij is een stil type. Dat moet hij op het veld loslaten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties