Mazuch: "KV Mechelen is dat ritme niet gewoon"

Mazuch: "KV Mechelen is dat ritme niet gewoon"
Foto: © SC

Zondag trekt Anderlecht naar KV Mechelen, de op papier moeilijkste verplaatsing die paars-wit in de reguliere competitie nog voor de boeg heeft. Ondrej Mazuch weet dat het geen sinecure zal zijn Achter de Kazerne.

"We zijn op onze hoede voor KV Mechelen", zei Mazuch donderdag. "Het is een heel klein stadion, maar het zit altijd vol en het kan er spoken. Hier op Anderlecht is het voor bezoekende ploegen niet makkelijk om te winnen omdat het publiek hen niet in hun ritme laat komen. Hetzelfde geldt voor de fans van Malinwa. Zij kunnen een ploeg destabiliseren."

KV Mechelen sukkelt met een spitsenprobleem nu Benteke out is en Mununga verkocht is. "Dat zie ik niet als een voordeel, want het gevaar kan van overal komen. Ze hebben veel infiltrerende middenvelders. Hoe we dat moeten opvangen? Er moet collectief verdedigd worden. Dat begint bij de spitsen, iedereen moet zijn deel van het werk doen."

"Geel was goede les"

KV Mechelen werkt momenteel twee wedstrijden per week af door de vele inhaalwedstrijden. "Voor ons kan het wel een voordeel zijn dat ze zo veel wedstrijden hebben, want zij zijn dat ritme niet gewoon en ook hebben ze er de kern niet voor. Ik geloof dat het niet makkelijk moet zijn voor hen."

Ondertussen is Mazuch één van de spelers met de meeste minuten achter zijn naam. Hij legde een lange weg af sinds hij die domme gele kaart pakte tegen Lokeren en daardoor geschorst was voor de wedstrijd tegen Club Brugge. "(Lacht) Iedereen was toen enorm boos op mij: de staf, de spelers en de directie. Ik heb een serieuze boete moeten betalen, maar het was een goede les voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties