Eerste thuisverlies Rapide Lebbeke tegen Merelbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eerste thuisverlies Rapide Lebbeke tegen Merelbeke
Foto: © SC

Op een bevroren veld had Merelbeke genoeg aan een doelpunt kort na het uur om Rapide een eerste thuisnederlaag aan te smeren. Een laat tegenoffensief leverde niets meer op.

Beide ploegen gingen volop voor de winst maar recht blijven was de boodschap. Ufuk Erdogan kopte een voorzet in de voet van Ortwin Helderwert maar die vlamde over. Aan de overzijde kopte Pieter Van den Abbeele een hoekschop nipt naast. Jonas Parmentier dook in de rug van de thuisverdediging maar devieerde de bal naast. Aan het kwartier moest Tom Praet ver uit zijn doel de bal ontzetten om onheil te voorkomen. Parmentier knalde een snelle tegenaanval naast de verste paal. Met een karpersprong haalde Kevin Kesteleyn de bal uit de winkelhaak nadat David Heyrman een voorzet deed afwijken (21’). Even later stuitte Maarten Cooreman op de bezoekende goalie. Rapide kreeg dan dé kans om de score te openen maar Lendert Putteman tikte een voorzet van Cooreman naast (33’).

In de tweede helft bleef het lange tijd stil tot Merelbeke extra druk begon te geven. Helderwert kreeg de bal in de kluts aangespeeld maar Kesteleyn had een voetreflex in huis en Heyrman werkte de rebound weg (57’). Maxime Decraene kopte een vrije trap over en Heyrman kon een vlam van Glenn Cnudde uit de baan halen (58’). Bij een geharrewar na een hoekschop vlamde Helderwert het leder tegen de netten. Rapide reageerde met een schot van Bram De Roover maar Praet ging goed plat. Aan de overzijde had Kesteleyn een knappe reflex in huis op een kopbal in duikvlucht van Erdogan. De thuisploeg probeerde nog een gelijkspel uit de brand te slepen maar Praet ging plat op een schuiver van Moussa Ogab (83’). Twee minuten later haalde Kobe De Rudder een kopbal van de lijn na hoekschop.

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Kruibeke. Zondag trekt Merelbeke naar Voorde.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman, Putteman, D. Van Driessche, Ogab, Mannaerts (72’ Lefèvre), Cooreman, De Roover, Van den Abbeele.

FC Merelbeke: Praet, De Rudder, Pruyt, Helderwert, Elewaut (25’ Van Peteghem), Cnudde, Melkebeke, Erdogan, Decraene, De Schrijver, Parmentier (89’ Vermassen).

Doelpunten:62’ Helderwert 0-1

Kaarten: geel: 29’ De Visscher; 58’ Van Driessche; 66’ Ogab; 74’ Pruyt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties