Wordt Deense middenvelder nieuwe leider van AA Gent?

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Wordt Deense middenvelder nieuwe leider van AA Gent?
Foto: © SC

Jesper Jörgensen maakt vanavond op Stayen waarschijnlijk zijn debuut voor AA Gent. De Deen wil via de Belgische competitie een selectie voor de nationale ploeg afdwingen. “En de bekerfinale winnen.”

Jörgensen kwam tijdens de winterstop over van Esbjerg, maar sukkelde even met de knie. “Nu voel ik dat ik zonder problemen kan voetballen”, zegt de Deense middenvelder in HNB. “Ik maak me zeker geen zorgen. Op korte termijn wil ik uiteraard een basisplaats afdwingen.”

De 26-jarige Scandinaviër wil zich op termijn opwerpen tot een leidersfiguur. “Ik probeer me al op het veld te laten gelden en ben klaar om mijn verantwoordelijkheid te nemen. . Ik ontving nog geen negatieve reacties, dus ik neem aan dat de andere jongens me aanvaarden zoals ik ben.”

En Jörgensen is ambitieus. “We moeten voluit voor de top drie gaan en proberen opnieuw vice-kampioen te worden. En de beker winnen. In Denemarken speelde ik tweemaal de bekerfinale, maar ik greep telkens naast die trofee. Dat wil ik hier in Gent goedmaken. Hopelijk kan ik hier een selectie voor de nationale ploeg afdwingen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties