"Bob Peeters heeft geen minpunten"

Fabian Morren
| 4 reacties
"Bob Peeters heeft geen minpunten"
Foto: © SC

Lorenzo Staelens voelt zich goed als assistent-coach bij Cercle Brugge. "Ik voel mij hier beter op het tweede plan dan op het voorplan", zo vertelt de 46-jarige ex-Rode Duivel in HLN.

"Ik heb twee ervaringen gehad als hoofdtrainer (bij Moeskroen in 2002 en Aalst in 2004, red.) die niet zo goed waren. Dan weet je ook dat er nog weinig kansen gaan komen. Het is een kwestie van je daarbij neer te leggen en te beseffen dat je je op het tweede plan even goed of zelfs beter kan voelen dan op het voorplan", aldus Staelens.

Bob Peeters is de hoofdtrainer bij Cercle en die doet dat uitstekend. "De grootste kwaliteit van Bob is dat hij het spelletje goed ziet en zijn visie goed gestructureerd kan overbrengen. Hij is ook absoluut een controlefreak. In dat opzicht verschilt hij niet van Glen De Boeck. Twee gelijkaardige trainers, al is Bob naar de groep toe communicatiever en staat hij meer open voor discussie", zegt Staelens.

"Belangrijk: na een nederlaag kan Bob snel relativeren. Terwijl het moeilijkste voor een beginnend trainer meestal is om de emotie die hij als speler had uit te schakelen. Ik had het daar bijvoorbeeld wél moeilijk mee als hoofdcoach. Peeters heeft voor mij voorlopig geen minpunten. (glimlacht) Misschien dat die nog boven-komen als we eens een slechte periode kennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties