KVV.Zelzate was collectief sterker dan Waarschoot.

Hendrik De Vriesere

De kanaaljongens waren uiterts gemotiveerd om het buren duel aan te gaan tegen Waarschoot, in de eerste periode was het wervelwind om de bezoekende ploeg onder druk te stellen. Maar het verdik werd beslist in de laatste tien minuten.

KVV-Waarschoot  2-1

collectief sterk en uiterst gemotiveerd KVV.

Terugblikkend op de heenwedstrijd te Waarschoot, waren de verwachtingen hoog gespannen om een boeiende wedstrijd te mogen aanschouwen, daar er twee technisch en karaktervolle ploegen tegenover elkaar stonden.

Met 300 betalende toeschouwers heerste er ondanks de gure wind een gezellige sfeer rondom het terrein, de spelers deden de rest met hoogstaand en winnermentaliteit voetbal.

Na vier minuten was er een eerste tussenkomst nodig van keeper Frederique Autekie nadat een inworp van Joren Hebberecht, Hakim Boucheta in schietpositie bracht.

Als een wervelwind probeerden de KVV-boys  permanent druk op de bezoekers te plaatsen wat de Waarschootse trainer, Geert standaert noopte tot het voortdurend bij te sturen van zijn gelederen.

Tien minuten ver in de wedstrijd, bereikte Tom De Neve een alom  tegenwoordige Stephen Cox, die met een loeier, via bovenkant doellat de bal ver achter het doel zag verdwijnen.

Na corner was er even verwarring voor het doel van KVV maar niemand van Waarschoot kon de bal beroeren.

Net voor het halfuur werd Tommy Jacobs door Kenneth Notte aangespeeld die naast het doel besloot.

Niek Van Sprundel kapte na een één-twee met Hakim zich vrij maar een licht opwippende bal was de oorzaak dat het daaropvolgend schot de goede richting miste.

Een zevental minuten voor de rust werd het dan toch 1-0, Stephen gaf de bezoekende doelman geen schijn van kans, met een knoert net onder de doellat.

Na de rust probeerde Waarschoot, het middenveld te veroveren maar dit leverde weinig kansen op daar een werklustig KVV gretiger de duels aanpakte, de solide verdediging gaf geen krimp en in het middenveld werden loopmeters niet geschuwd.

Met nog tien minuten voor de boeg werd het 2-0. Een collectief opgezette aanval werd door een op het middenveld overal te vinden, Joren Hebberecht koel afgewerkt.

Na een volgens sommigen onterechte hoekschop, kon Waarschoot de aansluitingstreffer potten, wat de laatste minuten toch nog voor spanning zorgde alhoewel er bij de spelers op het veld geen paniek te merken was en er rustig naar het einde werd toegewerkt.

Besluit: Collectief zeer sterke prestatie. Zege waarop geen afbraak kan gedaan worden. Na het eindsignaal bouwden de thuisspelers een uitbundig feestje op het terrein waarbij ze een staande( er zijn geen zitplaatsen) ovatie van de supporters in ontvangst mochten nemen.

1-0: 38’  Stephen Cox

2-0: 80’ Joren Hebberecht

2-1: 86’  Jef Pauwels

Opstelling: De Vleesschauwer Frederique-Vandevyvere Kjell -De Letter Niko-De Neve Tom-Druwé Kevin -Hebberecht Joren-Cox Stephen-Janssens Kristof(81’Bogaert Ennio) -Van Sprundel Niek-Ost Mathieu-Boucheta Hakim(81’ Mortier Kevin)

Geschorst wegens uitsluiting bij de beloften: Joachim Hebberecht

Gele kaart gekregen: Niko De Letter

Studies: Oliver Van Der Maat