Ronaldo hangt schoenen aan de haak

Maarten Van Bever
| 11 reacties
Ronaldo hangt schoenen aan de haak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Normaal stond zijn afscheid pas voor december aangekondigd, maar Ronaldo hangt vroegtijdig zijn schoenen aan de haak. Dat kondigt de Braziliaanse spits vandaag aan op een persconferentie. De 34-jarige Ronaldo is met 15 goals WK-topschutter aller tijden.

"Ik kan niet meer. Ik wil wel voortvoetballen, maar het lukt me niet langer." Het zijn de woorden van Ronaldo in twee Braziliaanse kranten.  Later vandaag volgt het officiële afscheid van de Braziliaanse aanvaller, op een persconferentie.

Ronaldo zou normaal gezien pas in december stoppen met voetballen, maar blessures en de pijnlijke uitschakeling van zijn club Corinthians in de Copa Libertadores hebben zijn beslissing versneld. "Mijn hele lichaam doet pijn. Mijn hoofd wil misschien nog voort, maar mijn lichaam kan er niet meer tegen. Op het veld denk ik aan een actie, maar kan die niet uitvoeren. Het is tijd", geeft een openhartige Ronaldo mee.

Ronaldo was met Brazilië aanwezig op vier WK’s en veroverde de wereldtitel in 1994 en 2002. Met 15 goals is hij WK-topschutter aller tijden. Hij won ook driemaal de Copa América en éénmaal de Confederations Cup. Op clubniveau speelde Ronaldo in Europa voor PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid en AC Milan. Hij won twee keer de Gouden Bal en was drie keer FIFA-wereldspeler van het jaar

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties