Jacobs: "Ik ben al blij dat het 50/50 is"

Jacobs: "Ik ben al blij dat het 50/50 is"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig seizoen kon Anderlecht in de ArenA nog uitpakken met 1-3 winst tegen Ajax. Morgenavond liggen de kaarten echter helemaal anders en dat beseft ook Ariël Jacobs. "Je kan twee seizoenen niet vergelijken", aldus de trainer van paars-wit.

Anderlecht-Ajax, een wedstrijd tussen de twee clubs met de grootste historiek en het rijkste palmares van de Lage Landen. Ariël Jacobs sprak deze namiddag de pers toe. Iedereen wou natuurlijk weten hoe de waardeverhoudingen tussen beide clubs nu liggen. "Iedereen verwijst naar de wedstrijd van vorig seizoen, ik doe dat niet", onderlijnt Jacobs.

Niet slechter dan vorig seizoen

"Waarom niet? Omdat de omstandigheden helemaal anders zijn. Vorig seizoen was het de laatste wedstrijd in een groep van vier, geen uitschakeling in twee wedstrijden. Wij moesten nog een puntje halen om tweede te worden en wilden niet per se eerste eindigen."

Dat Anderlecht dit seizoen niet het niveau haalt van vorig seizoen (toen Bilbao er aan moest geloven) wil Jacobs niet gezegd hebben. "Kijk, je mag je niet vastpinnen op een bepaalde wedstrijd, maar je moet naar een bepaalde periode kijken. Vorig seizoen hebben we in de wedstrijd tegen Bilbao de grondslag gelegd voor een goede reeks. Maar we speelden in de competitie ook slechte wedstrijden. In Roeselare (degradant vorig seizoen, nvdr.) bijvoorbeeld verdienden we niet om te winnen. Dit seizoen spelen we misschien niet schitterend, maar we pakken wel altijd de punten."

Blij dat Suarez er niet bij is

Jacobs trok zondag naar Roda JC-Ajax. Veel wijzer werd hij niet, want Ajax liet in die wedstrijd twee gezichten zien. "Een heel bizarre wedstrijd. In de eerste helft was Ajax veel beter, domineerde zelfs en scoorde twee keer. Roda scoorde echter kort voor rust en in de tweede helft maakten ze gelijk. Ze hadden zelfs nog kunnen winnen."

Het vertrek van Suarez en Emanuelson kan daar iets mee te maken hebben natuurlijk. "Ajax heeft nog spelers met enorm technisch vermogen, maar die lieten dat zondag niet zien in de zone waar het belangrijk was. Natuurlijk ben ik als coach blij dat die spelers er niet bijlopen. Of wij favoriet zijn? Ik ben al blij dat het 50/50 is. Na de heenwedstrijd zal er misschien wel een favoriet zijn. Nu is het nog niet duidelijk of het een voordeel of een nadeel is om eerst thuis te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties