Duchatelet: "G4 staat onvoldoende stil bij mening van supporters

Steurbaut Kersten
| 60 reacties
Duchatelet: "G4 staat onvoldoende stil bij mening van supporters
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

STVV-voorzitter Roland Duchatelet juicht de enquête van Voetbalkrant.com om de supporters te horen over de competitiehervorming toe. “Ik ben immers tegen de play- offs, voor vele redenen, maar ook omwille van budgettaire redenen voor de supporters”, aldus Duchatelet.

“Met 34 wedstrijden betaalt een modale supporter die de ploeg uit en thuis volgt en een pintje drinkt op jaarbasis een volledig netto maandloon. Dat is toch enorm veel geld. Door de play-offs moeten de supporters nog meer betalen. Deze verzwaring van het budget staat niet in verhouding met de extra beleving die de fan krijgt.”

Duchatelet vindt het dan ook frustrerend dat de fans bij deze discussie in de kou worden gelaten. “De G4 staat daar onvoldoende bij stil. Zij willen alleen zoveel mogelijk geld uit hun product halen. Zo willen ze concurreren met Barcelona, maar heeft wel tien keer het budget van Anderlecht..”

“Middelgrote clubs voortdurend in een overlevingsmodus. Veel clubs zitten in een zeer ongezonde situatie. De enige bekommernis is dan of ze volgend seizoen nog voldoende geld hebben om de spelerslonen te blijven betalen.”

Duchatelet heeft wel oren naar het Amerikaanse model. Daar beslist een onafhankelijke instantie in het belang van de kwaliteit van de competitie. “Nu wordt het standpunt van de clubs bepaald door een mengeling van eigenbelang en algemeen belang.”

“We moeten er ook over waken dat we hier geen Engelse toestanden krijgen”, waarschuwt Duchatelet. “Zo is er in de Premier League een te zware hap uit het budget van gewone mensen om supporter te kunnen blijven van de ploeg waar ze reeds hun hele leven achter staan.”

Ben jij voor of tegen de play-offs? Laat het weten op www.playoffsofniet.be.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties