MacDonald: "Nog lang niet gered"

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
MacDonald: "Nog lang niet gered"
Foto: © SC

Meer dan een jaar lang kon Sherjill MacDonald geen doelpunt maken. Woensdag maakte de Nederlander tegen AA Gent al zijn eerste treffer van het seizoen. Tegen Kortrijk voegde MacDonald daar nog twee doelpunten aan toe.

“Ik ben vooral blij dat we gewonnen hebben. Dit is een grote opluchting, want we hadden het vandaag toch heel moeilijk”, stelt MacDonald. “Kortrijk is een goed voetballende ploeg. Hun middenvelders, Kums en De Mets, maakten het ons niet makkelijk in de eerste helft.”

“Ik zat ook niet goed in de wedstrijd”, vindt Macdonald. “ Ik voelde me heel licht en had geen kracht in mijn lichaam. Na het eerste doelpunt kreeg ik meer vertrouwen. Ik hoopte dat Roni de bal tot bij mij zou spelen. Ik stond helemaal alleen en moest de bal alleen maar binnentikken. Bij de tweede goal geeft Rnic een fantastische pass. Dan is het gewoon aannemen en schieten.”

Is Germinal Beerschot nu gered? “Nog lang niet. De wedstrijd op STVV wordt nog heel belangrijk. We kunnen het nu wel iets rustiger aan doen. We moeten ook niet naar de andere ploegen kijken. Dat zorgt alleen maar voor stress. Iedere wedstrijd voor de winst gaan, dat is het enige wat telt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties