Van Himst: "Anderlecht is geen ploeg meer"

Jelle Vereecke
| 80 reacties
Van Himst: "Anderlecht is geen ploeg meer"
Foto: © SC

De pijnlijke nederlagen tegen Ajax en Westerlo hebben Anderlecht van hun wolk gehaald. Meer nog, vanuit alle hoeken klinkt grote kritiek op paars-wit. Ook club-icoon Paul Van Himst is ongerust.

"Boussoufa, Biglia, Lukaku en noem maar op, ze draaien niet zoals het hoort", zegt Van Himst in Gazet Van Antwerpen. "Je kunt af en toe iets individueel forceren, maar dat blijft niet duren. Ik mis collectieve acties. De meeste goals kwamen voort na een individuele actie."

"De defensie was tot nu toe het sterke punt van de ploeg", gaat Van Himst verder, "maar die is wat beginnen te zweven. De enige die nog geconcentreerd voetbalt, is Silvio Proto." De meeste kritiek luidt er de laatste weken echter omtrent de aanval, meer bepaald rond de persoon van Romelu Lukaku.

"Als ik zijn laatste matchen bekijk, valt me op dat hij qua uithouding minder scherp oogt", beaamt ook Van Himst. "Het is misschien tijd om eens iets anders te proberen. Iemand naast Lukaku in de spits posteren, zou een optie kunnen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties