Brys: "Benteke klaargestoomd met spoedtrainingen"

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Brys: "Benteke klaargestoomd met spoedtrainingen"
Foto: © SC

KV Mechelen staat na vanavond een stap dichter bij play-off 1. Trainer Marc Brys haalde opgelucht adem. “Het doelpunt was een logisch gevolg van onze overmacht.”

“Gerechtigheid is geschied”, lachte Brys met een brede grijns na de krappe overwinning op Stayen (0-1). Op 18 december werd de wedstrijd afgelast door een ijsplek aan de zijlijn. KV Mechelen probeerde de drie punten op te eisen voor de groene tafel, maar ving bot.

“De eerste helft brachten we het mooiste voetbal en kregen we de beste kansen, alleen jammer dat we in die periode niet konden scoren. Het doelpunt in de tweede helft was een logisch gevolg van onze overmacht vanavond. Daarna sprongen we te slordig om met de vrijgekomen ruimte om de voorsprong uit te diepen.”

Brys besliste maar net voor de match om de naam van Christian Benteke op het scheidsrechtersblad te zetten. “Het was geen tactisch steekspel”, onderstreept de Mechelse coach. “Hij heeft hard gewerkt aan zijn revalidatie en is twee weken vroeger terug dan verwacht. Via twee spoedtrainingen hebben we hem klaargestoomd voor deze wedstrijd. Ik ben heel blij voor hem dat hij de wedstrijd kan beslissen.”

KV Mechelen zet dankzij de driepunter op Stayen Standard op vier punten en lonkt naar play-off 1. “Voor play-off 1 moet je 49 punten halen. We hebben er nu 43 en moeten dus nog zes punten pakken in de komende vier wedstrijden. De wedstrijd van zaterdag op Standard wordt cruciaal. Daar moeten we trachten om niet te verliezen. “

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties