Nummers 15 en 16 op basis van laatste drie seizoenen?

Jelle Vereecke
| 86 reacties
Nummers 15 en 16 op basis van laatste drie seizoenen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eersteklassers van de Jupiler Pro League willen een revolutionaire wijziging doorvoeren. De nummers 15 en 16 zouden voortaan op basis van de laatste drie seizoenen bepaald worden.

De clubs kwamen dus niet alleen overeen om toch gewoon het huidige systeem van 16 ploegen met play-offs te behouden, men wil ook een revolutionaire wijziging doorvoeren, meldt Het Laatste Nieuws. De nummers 15 en 16 zouden voortaan bepaald worden op basis van de resultaten van de laatste drie seizoenen.

Hierdoor verkleint de kans op degradatie voor de huidige eersteklassers aanzienlijk. Op deze manier heeft de G4 dan ook zeven clubs aan zijn kant gekregen. Germinal Beerschot en Lierse twijfelen nog, Charleroi en Sint-Truiden zijn radicale tegenstanders van de play-offs, Standard zei niet uitgenodigd te zijn voor de vergadering.

Dit seizoen moeten de nummers 15 en 16 vijf rechtstreekse duels uitvechten, volgend seizoen wordt het dus nog ingewikkelder. Het is ook nog onduidelijk wat men zou doen met de clubs die nog maar één of twee jaar in eerste klasse spelen.

Morgen wordt er dus niet alleen gestemd om het systeem van de play-offs te behouden. Mogelijk zorgt de Jupiler Pro League ook voor een wereldprimeur in het voetbal. Na de stemming zal het voorstel evenwel nog bij de Studiecommissie en het Uitvoerend Comité moeten geraken. Vraag is ook hoe de tweedeklassers zullen reageren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties