Jacobs: "Lukaku blijft best nog een jaar hier"

Mathias Dumarey
| 52 reacties
Jacobs: "Lukaku blijft best nog een jaar hier"
Foto: © SC

Ariël Jacobs was gisteren te gast in het Canvas-voetbalprogamma Extra Time. Daarin liet de trainer van RSC Anderlecht duidelijk verstaan dat het beter is voor Romelu Lukaku om zeker nog een jaar in Brussel te blijven.

"Ik zou hem de raad geven nog een jaar in Anderlecht te blijven voetballen. Ik ken Romelu Lukaku nu toch al goed en ik weet dat als hij bij een topclub op de bank zou belanden, hij zou sterven. Een speler van 25 jaar kan dat plaatsen, maar hij nog niet. Hij heeft nu te veel voetbalplezier", aldus Ariël Jacobs.

Lukaku wordt al een tijd in verband gebracht met tal van Europese topclubs en volgens Jacobs moet dit toch geweldig wegen op de schouders van zo'n jonge kerel. "Ik zou echt niet in zijn plaats willen zijn. Hij moet met erg veel druk leven en staat voor een moeilijke beslissing die de rest van zijn loopbaan kan gaan bepalen. Als hij slaagt bij een buitenlands topteam zal iedereen dat normaal vinden, als het niet lukt zal iedereen zeggen dat hij Anderlecht te vroeg verliet", gaat Jacobs verder.

Lukaku heeft in Brussel nog een contract lopen tot de zomer van 2015. De Brusselaar plakten een prijs van 30 miljoen euro op zijn hoofd, maar door de recentere mindere prestaties van de spits die sinds januari niet meer scoorde, zal die prijs al een ferme deuk gekregen hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties