Schotse bond woedend na onsportieve Celtic-Rangers

Jarryd Naegels
| 12 reacties
Schotse bond woedend na onsportieve Celtic-Rangers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteravond stonden Celtic en Glasgow tegenover elkaar in de Schotse beker. De partij werd gekenmerkt door veel overtredingen, rode kaarten en vechtpartijen. "Dit is niet aanvaardbaar", reageert de voetbalbond (SFA) furieus.

Celtic won de Old Fim in de bekercompetitie met 1-0. De wedstrijd werd echter volledig ontsierd door enkele opstootjes. Er vielen dertien gele kaarten. Bovendien zagen Whittaker, Bougherra en Diouf tegen een rood karton aan bij de bezoekers.

SFA-Directeur Stewart Regan kon er niet om lachen. "Dit is het uithangbord van het Schotse voetbal", foetert hij. "Deze beelden gaan de hele wereld rond. Beide clubs plaatsen ons voetbal nu in een slecht daglicht." Naast de vele kaarten, vlogen Celtic-trainer Neill Lennon en Rangers-assistent Ally McCoist elkaar in de haren. "Terwijl zij het voorbeeld moeten geven. Dit is echt ongelooflijk."

Achter gesloten deuren
Ook naast het veld waren er verschillende ongeregeldheden. Zo werden er 34 supporters opgepakt. "Misschien moeten we de Old Firm maar eens een paar keer achter gesloten deuren laten doorgaan", stelt de Schotse politie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties