Hoogspanning op alle fronten

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Hoogspanning op alle fronten
Foto: © SC

Er hangt elektriciteit in de lucht. De reguliere competitie nadert zijn einde en zowel boven- als onderaan is de spanning te snijden. Wie haalt er vanavond zijn slag thuis? Volg het allemaal op uw favoriete voetbalsite.

Na het gelijkspel tussen Anderlecht en Racing Genk kan AA Gent een uitstekende zaak doen. Bij winst op KV Mechelen naderen Francky Dury en zijn Buffalo’s tot op vijf eenheden van het leidersduo. De Gentse trainer wil echter niet praten over een mogelijke titel. “Laat ons eerst maar zien of we het verschil kleiner kunnen maken.”

Strijd om POI

KV Mechelen zal alleszins zijn huid duur verkopen. Na de desillusie in de kwartfinale van de Beker van België wil Malinwa absoluut een ticket voor play-off 1 afdwingen. De stoottroepen van Marc Brys kunnen zich met de hete adem van Standard in hun nek echter geen misstap meer veroorloven.

Ook Lokeren droomt nog van de play-offs. Tegen een zwalpend Zulte Waregem hebben de Waaslanders alle kaarten in eigen handen. Bovendien hebben Peter Maes en co nog een eitje te pellen met het team van Hugo Broos. In de heenwedstrijd maakte Zulte Waregem in de slotminuten gelijk na een fel gecontesteerde strafschop.

Ook op Stayen is er vanavond hoogspanning voor de confrontatie tussen STVV en Germinal Beerschot. De winnaar van deze wedstrijd verzekert zich van een verlangd verblijf. Guido Brepoels maakte het zich alvast niet makkelijk en weerde de misnoegde Ibrahima Sidibe uit de wedstrijdselectie. Misschien kan het dozijn Engelse fans uit Sunderland de Kanaries naar de zege schreeuwen.

BijGerminal Beerschot moet Jacky Mathijssen een oplossing vinden voor het wegvallen van Sherjill MacDonald. De Nederlander groeide terug naar zijn beste vorm, maar viel woensdag in de beker geblesseerd uit.

Mirakel van Charleroi?

En wat doet Charleroi vanavond in de strijd om het behoud? Trekken de Karolingers op Kortrijk hun goede lijn door en komen ze zo een stap dichter bij het ‘mirakel’. En laat de Israëliër Dudu Biton opnieuw de netten trillen?

Tot slot is er nog Cercle Brugge  - Westerlo, een overbodige wedstrijd in de competitie maar wel een voorsmaakje op de halve finale van de Beker van België. Wie houdt de beste generale repetitie?

U kan alle wedstrijden vanavond LIVE volgen op uw favoriete website.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties