Knotsgekke slotminuten beslissen topper

Michiel Derwael
| 144 reacties

Vanavond speelden Standard en Brugge tegen elkaar in de topper voor Play-Off 1. Beide ploegen konden de drie punten goed gebruiken. Een knotsgekke slotfase besliste de wedstrijd, 2-2.

Er stond veel op het spel in deze topper. Standard kon bij winst de zesde plaats innemen, die recht geeft op Play-Off 1.Club kon de kloof dichten bij de top drie. Beide ploegen startten dan ook gretig aan de wedstrijd. Brugge was aanvankelijk de betere ploeg in de beginfase en drukte naar voor. Echte kansen waren er niet. Na verloop van tijd werd het een bitsig duel, dat bewezen Defour en Akpala in een opstootje.

In een evenwichtige wedstrijd kwam Standard meer opzetten. Tchité was enkele keren  dreigend. Op het halfuur kon de aanvaller niet profiteren van een aarzeling in de Brugse defensie. Zijn schot was te zwak en bleef steken onder Coosemans. Carcela kreeg tien minuten later een dot van een kans. Hij werd door Tchité diep gespeeld, maar zijn schot was te zwak en de doelman redde goed.

De Rouches bleven dreigen en kregen enkele kansen via Leye en Pocognoli. Een doelpunt hing in de lucht. In de 43ste minuut was het dan zover. Tchité kreeg de bal van Van Damme en trapte het leer tegen de touwen, maar de lijnrechter besliste hier anders over. De scheidsrechter keurde het doelpunt af voor buitenspel.

Standard nam meteen in de tweede helft de wedstrijd in handen. Tchité kreeg een reuze kans. Na een prima actie en voorzet van Opare miste de spits zijn kopbal. Het bleef een hevige wedstrijd. Na een hoekschop was er terug een opstootje. Doelman Coosemans bleef na contact met Leye liggen. De Standard-aanvaller werd meteen belaagd door Brugse spelers. Donk en Leye werden bestraft met een gele kaart.

Standard schakelde een versnelling terug en Club herstelde het evenwicht, maar creëerde nauwelijks kansen. In de 69ste minuut opende Perisic onverwachts de score. Hij zette een rush op en rondde die zelf mooi af. Akpala besliste in de 75ste minuut de wedstrijd. Odjidja speelde Dirar mooi vrij, die niet zelfzuchtig was. Hij zette voor op de alleenstaande Akpala , die de bal voorbij Blazic knikte.

Standard kon de laatste minuten nog hopen op een gelijkspel. Tchité scoorde vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer. In de blessuretijd barstte Sclessin uit haar voegen. Carcela maakte de gelijkmaker en legde de eindstand vast op 2-2. Standard behaalde verdiend een punt.

Beide ploegen schieten niets op met het gelijkspel. Voor Standard ziet het er niet goed uit. Zij blijven op één puntvan de zesde plaats staan. De Rouches moeten de komende twee wedstrijden alles uit de kast halen en hopen dat Mechelen punten laat liggen.