Vande Walle niet onder de indruk van Verbauwhede

Jelle Vereecke
| 5 reacties
Vande Walle niet onder de indruk van Verbauwhede
Foto: © SC

Philippe Vande Walle is niet onder de indruk van de kunstjes van Glenn Verbauwhede. De keeperstrainer beweert zelfs dat hij beter op de lat kan trappen dan zijn poulain.

Maandagavond zagen we in Extra Time dat Glenn Verbauwhede in 20 seconden vijf ballen op de lat wist te trappen. Voor hem hadden al 26 andere eersteklassespelers hetzelfde geprobeerd, maar niemand was zo snel als de doelman van KV Kortrijk.

"In het algemeen heeft een keeper een goede trap", luidt de uitleg van Philippe Vande Walle, keeperstrainer bij KV Kortrijk. "In het huidige voetbal is het ook een pluspunt als een keeper voetballend meekan. Glenn heeft van nature goede voeten, maar er is natuurlijk ook wel een beetje geluk bij gemoeid."

Vande Walle zegt dat hij onlangs op training beter deed dan Verbauwhede. "Ik haalde 6 op 10, Yves Vanderhaeghe 5 op 10 en Glenn 4 op 10. Maar eigenlijk is het de bedoeling dat je tussen de palen schiet hé, niet erop", lacht de keeperstrainer in HLN. "Ik heb liever een keeper die efficiënt ballen pakt, dan één die hem op de lat trapt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties