"Vertrek van Boussoufa kost onvermijdelijk punten"

Fabian Morren
| 38 reacties
"Vertrek van Boussoufa kost onvermijdelijk punten"
Foto: © SC

Volgens Aimé Anthuenis is het vertrek van Mbark Boussoufa goed voor de spanning in de titelstrijd. "Je mag de impact niet onderschatten", zegt de gewezen bondscoach. "Anderlecht heeft Boussoufa nodig om dominant te spelen."

"In de matchen zonder hem lukte het dit seizoen veel moeilijker om voetbal te spelen op de helft van de tegenstander", weet Anthuenis. "Ik vrees dat Anderlecht balvastheid tekort zal komen. Ik vind op dit moment enkel Biglia even sterk op dat vlak."

"Door het vertrek van Boussoufa boet Anderlecht sportief in. Het is onmogelijk om hem van vandaag op morgen te vervangen: ongeacht wie of hoe goed zijn opvolger is, het zal tijd kosten om ingespeeld te geraken. Dat gaat onvermijdelijk punten kosten", zegt Anthuenis, in het verleden zelf trainer van Anderlecht.

"Ik beweer niet dat ze geen kampioen meer kunnen worden, maar ik denk wel dat de titelstrijd hierdoor extra spannend wordt. Ik kan me voorstellen dat ze dit bij Genk goed nieuws vinden. Anderlecht draaide het best als Boussoufa op zijn best was."

Anthuenis houdt zo ernstig rekening met Genk en AA Gent. "De leider is weg, maar de verwachtingen blijven even hoog. Ook daar hebben Genk en Gent een voordeel: in tegenstelling tot Anderlecht moéten zij geen kampioen worden. Blijven ze tweede en derde, dan is hun seizoen ook geslaagd. Ik ben heel benieuwd wat er in de play-offs gaat gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties