Van Holsbeeck: "We zullen deze zomer een grote slag slaan"

Van Holsbeeck: "We zullen deze zomer een grote slag slaan"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck kwam duidelijk vermoeid de pers te woord staan. De manager onderhandelde heel de week met de Russische geïnteresseerde ploegen tot een stuk in de nacht. Vandaag kwam hij toch met enige trots de transfer van zijn spelmaker becommentariëren.

"We zijn alletwee vermoeid maar tevreden", begon de paars-witte manager. "We zijn tot een akkoord gekomen waarin beide partijen zich kunnen vinden. Overal was te lezen dat we al een akkoord hadden bereikt met Grozny, maar nu kan ik wel zeggen dat die berichtgeving onjuist was. We hadden geen akkoord, want we waren sinds het begin van de week aan het onderhandelen met beide clubs."

Boussoufa deed inspanning
In tegenstelling tot wat iedereen dus dacht, had Anderlecht dus een dubbele agenda deze week. Straf dat niets lekte naar de pers tot gisterenavond. De transfersom zou rond de 8 miljoen euro liggen, wat beduidend lager is dan de 11,5 miljoen die Grozny wou besteden.

"In zo'n zaak heb je twee mogelijkheden", verduidelijkte Van Holsbeeck. "Ofwel is de transferprijs hoog en moet je miljoenen afstaan aan speler en makelaar. Ofwel ga je voor een nettoprijs. En ik moet Boussoufa in deze bedanken, want hij heeft een serieuze inspanning gedaan om dit te laten lukken." Tussen de lijnen kunnen we dus lezen dat de kleine Marokkaan een groot deel van zijn percentage op de transfer heeft laten wegvallen.

Grote slag
Anderlecht krijgt dus een serieuze transfersom binnen en is ondertussen ook één van zijn zwaarste contracten kwijt. "De euro's zullen voor een groot deel geherinvesteerd worden in de ploeg. Dat wil ik duidelijk maken", vervolgde Van Holsbeeck. "Deze zomer zullen we een grote slag slaan op de transfermarkt. El Ghanassy of De Bruyne? Als de clubs hun transferprijs redelijk houden, kunnen we spreken. Anders moeten we terug naar het buitenland kijken."

"We weten dat we nu een belangrijke speler verliezen twee weken voor de play-offs, maar ik ben ervan overtuigd dat het ook zonder Mbark zal lukken. Sportief gezien ben ik natuurlijk niet gelukkig, maar als verantwoordelijke voor de financiële gezondheid van de club kan ik wel tevreden zijn."

Geen politiek bij Anderlecht
In heel België stegen protesten op omdat Anderlecht onderhandelde met de club van een gekende oorlogsmisdadiger. Van Holsbeeck ziet daar echter geen graten in. "Anderlecht houdt zich niet bezig met politiek", zei hij in navolging van Boussoufa. "Ik kan alleen zeggen dat de mensen waarmee wij deze week onderhandeld hebben heel correct waren. Beide Russische ploegen hebben het spel gespeeld zoals het hoort."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties