Vandenbergh: "Elleboog Mazuch hoort niet thuis op een veld"

Vandenbergh: "Elleboog Mazuch hoort niet thuis op een veld"
Foto: © SC

Kevin Vandenbergh liep zich de longen uit het lijf tegen Anderlecht. De inzet van de Eupen-aanvaller was opmerkelijk te noemen, maar het punt dat de Oostkantonners pakten, kan wel eens heel belangrijk worden.

"Ik ben inderdaad heel tevreden over mijn wedstrijd", knikte Vandenbergh. "Ik heb heel wat gewerkt, maar het heeft geloond, want ik had toch ook mijn aandeel in de gelijkmaker. Sinds woensdag zaten we al met het hoofd bij deze wedstrijd en ik wist ook dat er iets te rapen ging vallen. We waren supergeconcentreerd en de gretigheid straalde er vanaf."

Eupen en Lierse vechten op de laatste speeldag voor de laatste veilige plaats. Eupen doet dat tegen KV Mechelen, Lierse tegen Club Brugge. "Dat wij op papier een makkelijkere tegenstander hebben? Dat weet ik niet, we zullen wel zien. Ik denk dat wij het vandaag veel moeilijker hadden. Niemand had verwacht dat we een punt zouden pakken tegen Anderlecht. Al had ik ook wel niet gedacht dat Lierse gelijk zou spelen tegen Lokeren."

Elleboog Mazuch
Tijdens de wedstrijd was er ook een incident met Anderlecht-verdediger Mazuch. Vandenbergh bleef kermend liggen na een vermeende elleboogstoot. "Ik heb de beelden nog niet gezien, maar als het inderdaad een elleboogstoot is, hoop ik dat de voetbalbond toch nog een straf uitspreekt. Dat hoort niet thuis op een voetbalveld."

De scheidsrechter had ook de boter gegeten. "Toen ik verhaal ging halen bij hem zei hij dat ik rood zou krijgen als ik nog iets zou zeggen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Hopelijk kan hij na het bekijken van de beelden op één of andere manier zijn excuses aanbieden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties