Efficiënt Svelta Melsele wint van Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Efficiënt Svelta Melsele wint van Rapide Lebbeke
Foto: © SC

In de heenmatch van twee weken geleden trok Rapide aan het langste eind. Vandaag hield Melsele na een vroege voorsprong de Gouden punten in eigen huis al moest de ploeg strijden tot op het einde.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar en Lieven Somers moest direct plat op een schot van Michael Mannaerts. Svelta reageerde en toen Jeff De Visscher in de fout ging op Amine Belfassi aarzelde de sterk leidende ref Tuytschaever geen seconde. Bal op de stip en Philippe Geeraerts stuurde Kevin Kesteleyn naar de verkeerde hoek. Melsele ging door op zijn elan maar kende pech toen Kurt De Jonghe een voorzet op de dwarsligger poeierde (11’). Rapide trok op zoek naar de gelijkmaker en Somers was attent bij een poging van Diederik Van Driessche (19’). Een schot van Dieter De Smedt werd in hoekschop afgeweerd. Aan de overzijde moest Kesteleyn plat op een vlam van Joost Smet. Glenn Van Haecht kopte een hoekschop nipt naast (24’). Even na het halfuur glipte de pijlsnelle Geeraerts door de buitenspelval en het thuispubliek ging uit de bol. Rapide drukte de thuisploeg achteruit en Somers moest alles uit de kast halen om een retro van Bram De Roover uit zijn doelvlak te houden. Van Haecht haalde dan de bal van de lijn (35’). Een knal van D. Van Driessche ging naast.

Melsele kwam ontspannen uit de kleedkamers en kende direct pech. Fabrice Placca verlengde een voorzet via een verdedigende rug op de paal (48’). De bezoekers namen het balbezit over maar Jeroen Scheerlinckx kon onvoldoende kracht zetten op een moeilijke voorzet. Een voorzetschot van De Smedt werd met veel moeite weggewerkt (56’). Aan het uur dwong Lendert Putteman de thuisportier tot een knappe parade. Aan de overzijde moest Kesteleyn plat op een schot van Placca. Rapide bleef de druk opdrijven maar echte kansen leverde dat niet op. Moussa Ogab kon nog dreigen maar viseerde het zijnet (83’). Melsele hield de rangen goed gesloten en gaf de broodnodige punten niet meer uit handen.

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Destelbergen. Melsele trekt zondag naar Voorde

Svelta Melsele: Somers, Liessens, F. Vermeulen, De Jonghe (85’ Van Den Nieuwenbriel), Peirsman, Smet, Belfassi, Van Haecht, Geeraerts (90’ Kersschot), Placca (87’ D. Vermeulen), Brokken

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, De Visscher, Verhaegen, Heyrman (80’ Ogab), J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Wauters, Mannaerts, De Smedt (71’ K. Scheerlinckx), De Roover

Doelpunten:4’ en 31’ Geeraerts 1-0 en 2-0

Kaarten: geel: Geeraerts, De Jonghe, Heyrman, Brokken, K. Scheerlinckx

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties