Gerets: "Zal Boussoufa wel passen bij Anzhi?"

Gerets: "Zal Boussoufa wel passen bij Anzhi?"
Foto: © SC

Eric Gerets werkt dit weekend met Marokko zijn eerste officiële interland af. En er staat meteen een beladen duel tegen Algerije op het programma.

“De wekelijkse druk die je als clubtrainer hebt is er nu eenmaal niet”, zegt Gerets in Het Nieuwsblad. “Maar dit weekend begint voor mij het echte werk met de kwalificatie-interland tegen Algerije.”

Door de politieke spanningen uit het verleden wordt het een beladen duel. “Officieel worden er 60.000 toeschouwers toegelaten, maar het zullen er meer zijn”, weet Gerets.

Onze landgenoot rekent op de flitsen van Mbark Boussoufa om het pleit te beslechten. “Mbark moet de belangrijkste zijn. Met zijn dribbel en beslissende pass moet hij de centrale spelverdeler zijn. Hij hoort niet op links.”

Is Gerets tevreden met de transfer van Boussoufa? “Ik had hem natuurlijk liever naar Spanje zien gaan. Of Anzhi een stap hogerop is, durf ik niet te zeggen. Ik ken de club niet.Als Anzhi een ploeg is die elke week strijd levert, zal Mbark daar dan wel passen met zijn technische voetbalstijl? Dat is een vraag die mij als bondscoach bezighoudt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties