KVV.Zelzate loopt verder uit.

Hendrik De Vriesere

KVV.Zelzate kon tegen Ursel verder uitlopen op zoek naar de titel, in de eerste helft probeerde de bezoekende ploeg gelijke tred te houden. De thuisploeg was best op zijn hoede en was duidelijk beter in de spelfaze dan de tegenstander. We kunnen zeggen op weg naar eerste provinciale.

KVV-Ursel  3-1

KVV loopt verder uit.

Na een poging van Leander Maenhout, die door Frederique De Vleesschauwer moeiteloos werd  verijdeld, was er na acht minuten de kans voor Hakim Boucheta om de score te openen. Na een mooie beweging tegenover zijn bewaker kwam hij alleen voor de doelman, probeerde de bal in de rechterhoek te plaatsen maar trof  de paal. Op het halfuur lanceerde Joren Hebberecht op links Hakim,  die een voorzet naar Daryl Radwidjan afleverde. Het daaropvolgend schot werd door de verdediging afgeblokt.

De aalvlugge Neki Mbala verschalkte de verdediging, Frederique was niet onder de indruk en haalde de bal uit diens voeten. Niek Van Sprundel schoof de bal naar Daryl die op zijn beurt Mathieu Ost bereikte. Mathieu probeerde het in één tijd maar naast het doel.

De rust naderde, KVV ging voluit. Nadat een schot van Hakim op aangeven van Kevin Druwé door keeper, Kjell Meulewater nog kon worden weggebokst was het daarna de beurt aan Niek, in zijn gekende maar onbeschrijfbare stijl, de bal aannemen, van zijn opposant  wegdraaien en besluiten. Een psychologisch belangrijk moment, net voor de rust te kunnen scoren.

De tweede helft was goed tien minuten bezig, Hakim probeerde, Niek te bereiken en dat lukte via een been van een verdediger. Niek plaatste de bal uit het bereik van Kjell Meulewater, de 2-0 prijkte op het bord.

Op het kwartuur, hetzelfde scenario maar net iets te ver uit het bereik van Niek, kon de bal nog aanraken maar onvoldoende kracht meegeven.

KVV begon de bal rond te spelen en wachtte op het gepaste moment om te prikken, deed dit met resultaat. Niek stuurde de bal richting Daryl, deze was net iets vlugger dan de bezoekende keeper, de geruststellende 3-0 was een feit.

Een gepaste tussenkomst van Frederique was nodig toen Neko Mbala alleen, voor hem verscheen. Het eerreddend doelpunt viel een tiental minuten voor het einde. Neko ging neer, bij een duel met Kevin Mortier in de fatale zone. De strafschop werd door Steven De Clercq  omgezet.

Besluit: Gedurende de eerste helft probeerde Ursel gelijke tred te houden. Het efficiënte van KVV was duidelijk hoger dan bij de tegenstander.