Lukaku speelt ook tegen Azerbeidzjan niet mee

Lukaku speelt ook tegen Azerbeidzjan niet mee
Foto: © SC

Romelu Lukaku zal ook tijdens België-Azerbeidzjan niet kunnen aantreden. Op de scans is er blijkbaar geen probleem meer te zien, maar Georges Leekens wil geen risico nemen met de jonge aanvaller van Anderlecht.

Dat Lukaku niet speelt, heeft echter niets te maken met Anderlecht benadrukt Leekens. "Ik neem deze keuze uit zorg voor de speler, niet voor de club. "Er is nergens een scheur te zien. Hij zou kunnen spelen, maar ik wil geen risico nemen. Het zou kunnen dat Romelu dan vijf of zes weken onbeschikbaar zou zijn en dat wil ik een jonge speler niet aandoen."

Lukaku blijft wel bij de groep. "Onze 'kleine grote' is belangrijk voor deze kern. We zullen hem in de toekomst nog hard nodig hebben", vindt Leekens. "Het is mentaal voor hem ook een opkikker dat hij bij ons kan blijven."

Wie tegen Azerbeidzjan dan wel de spits gaat bevolken, liet Leekens in het ongewisse. "Dembélé? Hij is heel sterk aan de bal. Er staat een ander hoofd op sinds hij bij AZ is weggegaan. Hij loopt lekker fris te voetballen", dribbelde de bondscoach handig om de vraag heen. Ook Tom De Sutter is een mogelijkheid, maar waarschijnlijk ontbreekt die nog het nodige matchritme om te starten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties