Chadli: "Met de mentaliteit van vrijdag kunnen we iedereen aan"

Chadli: "Met de mentaliteit van vrijdag kunnen we iedereen aan"
Foto: © SC

Nacer Chadli kreeg complimenten van bondscoach Georges Leekens na zijn wedstrijd tegen Oostenrijk. De flankspeler zette immers al zijn aanvallende intenties opzij om verdedigend werk op te knappen. "En dat is maar normaal", aldus Chadli zelf.

Chadli was in Oostenrijk immers meer op de eigen helft terug te vinden dan op de helft van de tegenstander. "De punten zijn nu belangrijker dan een schoonheidsprijs", reageerde Chadli volwassen. "We mogen immers niet meer verliezen. Iedereen moet mee verdedigen."

Het gaat razendsnel voor de speler van Twente. Vorig jaar speelde hij immers nog bij AGOVV in de Nederlandse tweede klasse. "Het is inderdaad in sneltempo gegaan voor mij. Niemand die vorig jaar dacht dat ik nu interlands zou spelen met België. Ik wil bij de Rode Duivels bewijzen dat ik meekan op dit niveau."

"Azerbeidzjan mag geen probleem vormen"
En de wedstrijd tegen Oostenrijk is voor Chadli dan ook de referentie van hoe er in de toekomst moet gespeeld worden. "Als we tegen Azerbeidzjan snel kunnen scoren, zitten we goed. We moeten snel spelen en zo de ruimte vinden. Als we dat doen mag Azerbeidzjan voor ons geen probleem vormen. We zijn immers verwittigd door hun winst tegen Turkije."

"We zijn de favoriet en dat moeten we waarmaken. Met de mentaliteit die we vrijdag toonden, kunnen we van iedereen winnen. We moeten onze eigen wedstrijd spelen, vanuit onze eigen sterktes. Of ik ga spelen? Dat wil ik altijd, maar ook als ik moet invallen, zal dat tegen 200% zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties