De Sutter: "Ik weet nu dat de bondscoach vertrouwen heeft in mij"

De Sutter: "Ik weet nu dat de bondscoach vertrouwen heeft in mij"
Foto: © SC

Tom De Sutter werd door de blessures van Ogunjimi en Lukaku door Georges Leekens aan de kern van de Rode Duivels toegevoegd. En de kans is groot dat hij ook wel wat speeltijd zal krijgen, want eigenlijk is hij nog de enige diepe spits in de kern.

Tom De Sutter had zich helemaal niet meer verwacht aan een selectie. "Ik was eigenlijk op weekend met mijn vriendin. Ik moest pas gisterenavond bij de selectie zijn dus had ik nog wat tijd om het haar kalm uit te leggen", knipoogde de Anderlecht-spits.

"Ja, ik was verrast dat ik opgeroepen werd. Het is heel positief dat de bondscoach aan mij denkt, maar ik had het niet verwacht. Waarom? Ik heb bij Anderlecht nu echt niet zoveel gespeeld hé. Ik heb misschien vier wedstrijden mogen starten. Ik had er dus niet op gerekend. Dat zal wel het voordeel zijn dat je hebt als je bij Anderlecht speelt."

Uitstekende mentaliteit

De Sutter is echter te bescheiden, want in zijn twee laatste wedstrijden in de competitie liet hij zien dat er altijd beroep op hem kan gedaan worden. "Tom is een heel intelligente speler", weet ook bondscoach Leekens. "Ik heb een boon voor die jongen. Hij houdt altijd de voeten op de grond en is een speler met een uitstekende mentaliteit. Hij is ook altijd klaar om te spelen."

Een serieus compliment en dat neigt naar kansen voor De Sutter. "Ik weet niet of ik ga spelen. Het valt af te wachten welke tactiek we gaan volgen. Voor mij is dit echter zeker een opsteker. Ik weet nu dat de bondscoach vertrouwen heeft in mijn kwaliteiten."

30.000 man staat straks klaar om de Duivels naar de zege te schreeuwen. "Het doet plezier dat iedereen denkt dat we weer op het juiste pad zitten. Misschien kan ik wel mijn eerste doelpunt scoren voor de nationale ploeg. Tot nu toe kreeg ik nog niet veel minuten, maar voor mij is het altijd een eer om er bij te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties