Gerets krijgt volle laag van Marokkaanse pers

Jelle Vereecke
| 30 reacties
Gerets krijgt volle laag van Marokkaanse pers
Foto: © SC

Marokko verloor afgelopen weekend met 1-0 in Algerije. De Marokkaanse pers geeft bondscoach Eric Gerets de schuld voor de nederlaag in de Noord-Afrikaanse derby.

De wedstrijden tussen Algerije en Marokko zijn telkens zeer geladen derby's. Het was dus te verwachten dat Eric Gerets niet ongeschonden zou wegkomen met de nederlaag. Een greep uit de commentaren van de Marokkaanse pers toont aan dat de bondscoach het een en ander kwalijk wordt genomen.

"Een amateur-trainer, na de penalty wijzigde hij niets, noch tactisch, noch door wissels", aldus Libération. "Gerets was te zelfzeker en werd slachtoffer van zijn eigen trots", was de commentaar van Les Echos. L'Opinion: "Het verschil tussen ex-bondscoach Lemerre en Gerets? Niets, want hij heeft geen nieuwe spelers en geen nieuwe beleving gebracht."

"Gerets moet de return winnen om de kritiek op zijn hoge salaris (zo'n 150.000 euro per maand) te doen verstommen", staat te lezen in Essabah. En nog eentje om het af te leren, uit Akhbar Al-Yaoum: "Gerets is slechts een ordinaire trainer die de match vanop de bank geleid heeft als een debutant."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties