Start play-offs in gevaar door klacht Eupen

Jelle Vereecke
| 73 reacties
Start play-offs in gevaar door klacht Eupen

Totale chaos dreigt in de Jupiler Pro League. Als de rechter in kort geding de klacht van Eupen geldig verklaart, dan zal de start van de play-offs uitgesteld moeten worden.

De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Eupen formuleerde gisteren nog een compromis voor de klacht van KAS Eupen omtrent de niet-speelgerechtigde Lierse-speler Adesanya, die aantrad tegen KV Mechelen op 15 februari. De club zou zijn klacht intrekken als er dit seizoen geen dalers zijn uit eerste klasse. Dat zou betekenen dat er geen play-off III is dit seizoen en dat er volgend seizoen terug achttien ploegen in de Jupiler Pro League aantreden.

Het compromis wordt morgen zo goed als zeker afgewezen door de voetbalbond, omdat het eerder beslist had dat er volgend seizoen opnieuw met 16 clubs gevoetbald zal worden in eerste klasse. Als er geen minnelijke schikking wordt bereikt, zal de rechter zich vrijdag om 10 uur uitspreken over de klacht van KAS Eupen.

Als Eupen gelijk krijgt, dreigt totale chaos. Ten eerste zal Eupen over Lierse wippen in de eindstand, waardoor het in play-off II mag aantreden. De Pallieters worden dan verwezen naar de barrages om de degradatie te ontlopen. Bovendien zal KV Mechelen dan drie punten extra krijgen, waardoor het vijfde wordt in de eindstand. Play-off I dus voor Mechelen, play-off II voor Standard.

Al deze verschuivingen zouden een grondige wijziging van de kalender van de play-offs teweeg brengen. Het grote probleem wordt dan echter dat de benadeelde clubs niet zomaar akkoord zullen gaan. Lierse zal sowieso juridisch in de tegenaanval gaan, waardoor een uitstel van de play-offs dreigt. Het worden dus nog spannende dagen voor het Belgische voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties