Dury: "72 punten? Dat is een mooi streefdoel"

Dury: "72 punten? Dat is een mooi streefdoel"
Foto: © SC

AA Gent leeft vol vertrouwen naar de play-offs toe. Francky Dury beseft dat hij het onderste uit de kan zal moeten halen om bij de top mee te draaien. "Plaats twee of drie blijft het doel", aldus de Buffalo-coach.

Bij Gent praten ze over een puntentotaal van 72 en daar kan Dury wel mee leven. "Dat is een mooi getal als doelstelling. Met 15 à 18 punten zullen we competitief blijven voor de tweede of derde plaats. Vorig jaar pakte AA Gent 16 op 30 in de play-offs. Dat is knap, maar niet uitzonderlijk. Anderlecht haalde 24. En nu zitten we niet met ploegen als Zulte Waregem, Sint-Truiden of Kortrijk", zegt hij in HLN.

Dury leeft nog met de schaduw van Michel Preud'homme. Die haalde vorig seizoen de tweede plaats en om dat te herhalen zullen 72 punten dit seizoen misschien wel niet volstaan. "Dat klopt. Maar ons doel is de tweede of de derde plaats. We zijn nog altijd mee en de positie waarin we de spurt aantrekken is niet slecht, maar je moet natuurlijk wel nog kunnen spurten."

De titel is nog altijd niet uit het hoofd bij Gent. "Ik vind dat je moet gaan voor het maximum. Dat wil ik overdragen op mijn team. En het maximum ligt daar inderdaad dicht tegen. Vorig jaar kon je niet gaan voor de titel, omdat de voorsprong veel te groot was. Nu is die binnen bereik, al vind ik Anderlecht en Genk beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties