Hasi: "We moeten terug naar de basis"

Hasi: "We moeten terug naar de basis"
Foto: © SC

Het spel van Anderlecht is al weken in vrije val. Als de resultaten dan ook nog eens gaan tegenvallen, lijkt de titel ver weg. Assistent-coach Besnik Hasi gaat op zoek naar oorzaken en oplossingen.

"Het is goed dat we nu een volle week hebben voor de wedstrijd tegen Club Brugge", zegt Hasi in HLN. "Daarin kunnen de spelers weer wat vertrouwen pakken, want tegen Standard zag je gewoon dat veel jongens worstelen met het zelfvertrouwen. Daardoor durfden ze te weinig."

"Je mag ook niet vergeten dat jongens als Legear en Suarez een paar weken weg geweest zijn door blessures. Ja kan niet verwachten dat die meteen weer top zijn. Maar ik verwacht wel dat zij stilaan in vorm geraken. Ook Kanu komt nog terug. Die kan een bal bijhouden en creativiteit brengen."

Persoonlijkheid van Biglia

"Ik weet hoe belangrijk Boussoufa en Polak waren, maar we moeten stoppen met over hun vertrek te zeuren", vindt Besnik Hasi. "Spelers komen en gaan, dat is voetbal. Het komt erop aan oplossingen te vinden en daar zijn we elke dag mee bezig. Alleen was de tijd voor de match tegen Standard te kort, mede door het interlandvoetbal."

"We moeten terug naar de basis. De organisatie op punt zetten, om te beginnen. De laatste weken kregen we immers te veel goals tegen. Verder moeten we ook zorgen dat we meer duels winnen, want tegen Standard waren we te laks. Met Biglia erij tegen Club Brugge zullen we ook weer persoonlijkheid hebben op het veld, want dat misten we op het middenveld tegen Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties