Vuurpijlen kosten Standard 6000 euro

Melissa Maes
| 29 reacties
Vuurpijlen kosten Standard 6000 euro
Foto: © SC

Standard moet een boete betalen van zesduizend euro omdat Luikse supporters met vuurpijlen gooiden tijdens de competitiewedstrijden tegen Gent en Charleroi. Dat heeft het Sportief Comité van de KBVB dinsdag beslist.

Op 20 februari in Gent en op 12 maart tegen Charleroi gooiden Standard-fans vuurpijlen op het veld. Het Sportief Comité heeft naar eigen zeggen het ‘tarief’ zoals voorzien in het FIFA-reglement gehanteerd: achtduizend Zwitserse Frank of zesduizend euro.

De Rouches hadden eerder een boete met uitstel van duizend euro gekregen voor gelijkaardige incidenten in Lokeren. Die boete wordt nu effectief, dus mag Standard in totaal zevenduizend euro ophoesten.

Ook Charleroi kreeg de rekening gepresenteerd voor het gooien van tennisballen en het afbreken van de omheining door hun supporters. Voor die feiten moeten de Zebra’s 4960 euro betalen. Charleroi had ook een voorwaardelijke boete van vijfhonderd euro staan voor ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Lierse eind januari.

Naast het te betalen bedrag van 5460 euro kregen de Franstaligen ook een waarschuwing: bij nieuwe ongeregeldheden dreigt een wedstrijd achter gesloten deuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties