Wilmots: "Ik ben verliefd op België"

Jelle Vereecke
| 12 reacties
Wilmots: "Ik ben verliefd op België"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn weer opgestaan. Marc Wilmots, voortrekker van de Belgen op het WK 2002 en nu assistent-bondscoach, is tevreden met de huidige evolutie bij de nationale ploeg.

"De afgelopen week kwamen heel wat mensen op me af met felicitaties in de zin van 'het is geweldig hoe de Rode Duivels momenteel spelen'. Zulke reacties, dat is de reden waarom ik deze uitdaging ben aangegaan", aldus Marc Wilmots in S/VM. "Ik ben verliefd op België en niets doet me meer plezier dan ons land weer op de kaart van Europa te zetten."

"We hebben een spelsysteem gevonden dat ook werkt wanneer er zoveel geblesseerden zijn als nu", zegt Wilmots. "De spelers die hen vervingen waren klaar voor hun taak. De luxe aan spelers moet de Rode Duivels net naar een hoger niveau tillen. Iedereen zal voor zijn plaats in het elftal moeten vechten."

"Gezien het huidige enthousiasme krijgen we het Koning Boudewijnstadion op 3 juni tegen Turkije vier of vijf keer vol. Ik hoop dat de twaalfde man ons naar de overwinning stuwt. Maar ik weet ook dat als we met 0-3 verliezen, men opnieuw van een crisis gaat spreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties