Tchite: "Perfecte avond voor mij"

Jelle Vereecke
| 3 reacties
Tchite: "Perfecte avond voor mij"
Foto: © SC

Standard pakte gisteren een ticket voor de bekerfinale door AA Gent met 4-2 te verslaan in een heuse spektakelwedstrijd. Mémé Tchite had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning van Standard.

"Voetballend vond ik dit niet mijn beste wedstrijd voor Standard sinds mijn terugkeer", zegt Tchite in HLN. "Maar ik was wel beslissend en daarom was dit de perfecte avond voor mij. Een spits is altijd tevreden als hij scoort."

"We wisten dat we twee keer moesten scoren om zekerheid te hebben over de finale. Maar na onze eerste goal dachten we onterecht dat het belangrijkste al gedaan was. Na de gelijkmaker liep het wat moeizamer, maar mentaal waren we niet aangeslagen vond ik. We hebben op geen enkel moment gepanikeerd en zijn steeds in onze kansen blijven geloven."

De 4-1 was een perfect uitgevoerde counter, afgerond door Tchite. "Mijn tweede was een aanval om in te kaderen", zegt de Standard-spits. "Het was de perfecte counter. We zijn daarna nog tot het uiterste moeten gaan, maar ik denk dat wij over twee wedstrijden bekeken terecht de bekerfinale spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties