Hoefkens: "Onze pressing was gewoon fenomenaal"

Hoefkens: "Onze pressing was gewoon fenomenaal"
Foto: © SC

Carl Hoefkens speelde als rechtsachter zowel verdedigend als aanvallend een goede partij. De kapitein gaf ook de voorzet voor de eerste goal van Club.

Hoefkens wou echter niet over een zwak Anderlecht praten. "Wij waren goed, Anderlecht niet echt slecht", vond Hoefkens. "Als je ziet dat er 8 of 9 dezelfde basisspelers op het veld staan van de ploeg die verleden jaar kampioen speelde, kan je dit geen zwak Anderlecht noemen. Onze pressing was gewoon fenomenaal. Het plaatje was perfect en het resultaat mag er wezen."

Nochtans had Hoefkens met Suarez geen makkelijke klant. "Iedereen weet dat hij aanvallend heel sterk is, maar in zijn rug komt er ook veel ruimte. Daaruit kon ik de voorzet geven waarna de eerste goal viel."

Toch wil Hoefkens - half uit bijgeloof, half uit het feit dat hij Brugge underdog wil zien blijven - niet praten over de titel. "Kijk, we hebben onszelf gedwongen om te achtervolgen. We zullen wel zien waar we uitkomen. Er was dit seizoen heel wat kritiek op de kleedkamer, maar een paar maanden later worden die jongens nu bejubeld. Zo relatief is het allemaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties