Arsenal in Amerikaanse handen

Arsenal in Amerikaanse handen
Foto: © SC

Na Manchester United en Liverpool, krijgt nu ook Arsenal een Amerikaanse eigenaar. Bij de Gunners gebeurt de overname wel in stappen.

Stan Kroenke bezat al 29,9% van de aandelen van Arsenal en heeft nu nog twee grote aandeelhouders uitgekocht. Danny Fiszman (19,1%) en Lady Nina Bracewell-Smith (15,9%) verkochten hun aandelen. Hierdoor bezit Kroenke nu 62,89% van de aandelen. Volgens de regels van de aandelenmarkt, mag je vanaf dat je 62% van de aandelen in bezit hebt, de andere aandeelhouders uitkopen tegen een redelijk bedrag. In 2007 begon hij zijn veroveringstocht met 9,9%.

Kroenke wil nu de kans grijpen om Arsenal volledig in handen te krijgen. Hij zal zeker verder gaan met Arsene Wenger en voorzitter Peter Hill-Wood. Kroenke is niet alleen in de voetbalwereld actief. Hij is ook meerderheidsaandeelhouder in verschillende Amerikaanse sportclubs, waaronder de Denver Nuggets (NBA).

Als Kroenke in zijn opzet slaagt, wordt Arsenal de vijfde club uit de Premier League in handen van een Amerikaan. Ook Manchester United, Liverpool, Aston Villa en Sunderland hebben een Amerikaanse eigenaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties