Assistent Van Winckel verlaat Club

Assistent Van Winckel verlaat Club
Foto: © SC

Aan het einde van het seizoen verlaat assistent-trainer Jan Van Winckel Club Brugge. De sportwetenschapper stond bij blauw-zwart in voor de wetenschappelijke begeleiding van spelers en trainingen, de veldtrainingen, krachttraining en blessurepreventie.

Van Winckel kwam in 2006 onder Emilio Ferrera aan in het Jan Breydelstadion. Van Winckel (37) werkte bij Club Brugge de voorbije seizoenen ook onder Cedomir Janevski, Jacky Mathijssen en de laatste twee jaar onder Adrie Koster. Hieronder enkele reacties...

Jan Van Winckel : " Ik heb de voorbije 5 jaar met veel plezier bij Club Brugge gewerkt. Nu is het gewoon tijd om andere lucht op te snuiven. Ik wil het bestuur, management, technische en medische staf, spelers en supporters enorm bedanken voor de steun en de goeie samenwerking de voorbije jaren. En ik wens Club Brugge enorm veel succes de volgende jaren. Het zou mooi zijn om hier de komende weken, in de play-offs, nog iets moois achter te laten."

Adrie Koster, hoofdtrainer Club Brugge : "Jan heeft ons de voorbije jaren enorm veel bijgebracht op het vlak van fysieke paraatheid en blessurepreventie. Het is jammer dat hij vertrekt, maar het is na 5 seizoenen begrijpelijk dat hij eens wil kijken hoe het er elders aan toe gaat. Onze samenwerking bezorgde me altijd een goed gevoel."

Henk Mariman, sports manager Club Brugge, : "We hebben begrip voor de keuze van Jan. Hij heeft Club Brugge een belangrijke stap voorwaarts laten zetten op sportwetenschappelijk gebied. En daar moeten we hem bijzonder dankbaar voor zijn. De komende weken werken wij verder om die leemte nu op te vullen en de verdere professionalisering en omkadering van Club Brugge vorm te geven. We wensen Jan intussen een mooie, nieuwe uitdaging. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties