Jacobs: "Always change a winning team"

Jacobs: "Always change a winning team"
Foto: © SC

Ariël Jacobs sprak gisteren op zijn persconferentie over zijn veldbezetting. Meer bepaald of hij die zou veranderen voor de wedstrijd tegen Gent of niet. Zijn antwoord: 'always change a winning team'.

Jacobs hamert immers op evenwicht in zijn ploeg en na de match tegen Genk zei hij al dat het nog niet perfect liep tussen Lukaku en Veselinovic. "Dat kan je op drie dagen moeilijk allemaal veranderen", zegt Jacobs in HLN. "De spelers wéten wel wat ik wil, maar in een match spelen soms andere dingen. Spelers denken vaak offensief of defensief, terwijl je in het moderne voetbal aan de twee tegelijk moet denken."

Maar waarom zou Jacobs nu sleutelen aan het elftal dat Genk van de mat speelde? "Om een veelvoud van elementen", antwoordt hij. "Omdat de omstandigheden anders zijn, omdat de tegenstander anders is. Ik zou Lukaku, De Sutter, Veselinovic, Legear, Suarez en Kanu graag allemaal opstellen, maar je moet evenwicht behouden in je ploeg."

"We hebben tegen Genk  een redelijk evenwicht gevonden, maar dat wil niet zeggen dat dat er in andere matchen niet was", aldus Jacobs. "Ik heb niet het eureka-gevoel dat ik het nu gevonden heb, maar dat heb ik nooit. Iedere wedstrijd blijft puzzelwerk, ik ga niet uit van een geijkte veldbezetting."

Het lijkt voor Jacobs moeilijk om af te wijken van 'zijn' 4-3-3. "Ik hoop voor Veselinovic dat zijn match tegen Genk geen one shot was", aldus Jacobs nog. "Maar dat hoopte ik drie weken geleden ook toen ik Seck zette voor de geblesseerde Mazuch. Achteraf hoor je dan: waarom heb je die gezet? Maar ik kon toch niet met tien spelen? Als het positief uitdraait, lijkt het allemaal evident. Maar Seck indachtig, is het niet evident."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties