Vossen: "Kloof met Club belangrijker dan eerste stek"

Steurbaut Kersten
| 21 reacties
Vossen: "Kloof met Club belangrijker dan eerste stek"
Foto: © SC

Jelle Vossen is opnieuw topschutter. Als invaller besliste de Rode Duivel de wedstrijd tegen Club Brugge en schoot hij Racing Genk terug naar de leiding. “Die eerste plaats is nu niet belangrijk.”

Frank Vercauteren zette Jelle Vossen woensdagavond op de bank. “Ik wist al een paar dagen dat ik op de bank zou starten”, zegt de Genkse aanvaller. “We hebben in gezamenlijk overleg die beslissing genomen om zo wat frisser voor de dag te komen.”

Vossen stond tegen Club Brugge nog maar zes minuten op het veld en besliste de wedstrijd met een schitterend afstandsschot. “Zo zie je dat je als invaller ook belangrijk kan zijn. Dat is ook de sterkte van deze kern.”

“Het doelpunt heeft me veel deugd gedaan, ik besef ook dat mijn laatste wedstrijden niet goed waren. Deze treffer is goed voor het vertrouwen. Dat ik nu terug topschutter ben, is mooi meegenomen, maar dat blijft bijzaak.”

Door het puntenverlies van Anderlecht springt Racing Genk terug naar de eerste plaats. “Die is nu niet van tel. Het belangrijkste is dat we Club Brugge terug op zes punten zetten. Deze overwinning heeft iedereen een boost gegeven.”

Vossen zal het zaterdag tegen AA Gent wel zonder Elyaniv Barda en Marvin Ogunjimi moeten stellen. Zij liepen woensdag tegen hun vijfde gele kaart aan. “Er zijn nog andere jongens”, relativeert Vossen. “Schorsingen moet je kunnen opvangen, al is het jammer dat het er nu ineens twee tegelijk zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties